Casa Sotheby’s a vândut, joi, cu 5,8 milioane de dolari un tricou al legendarului baschetbalist Kobe Bryant, care a murit în 2020, într-un accident de elicopter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Tricoul de la Los Angeles Lakers al lui Kobe Bryant, purtat, din sezonul în care a fost MVP, a fost vândut cu 5,8 milioane de dolari, devenind cel mai valoros obiect Bryant vândut vreodată laa licitaţie şi locul doi în topul celor mai valoroase tricouri de baschet vândute vreodată”, a notat Sotheby’s pe Twitter.

Potrivit AFP, tricoul lui Bryant ocupă locul trei în topul tricourilor din sport vândute la licitaţie, după tricouri care le-au aparţinut lui Michael Jordan şi Diego Maradona. În mai 2022, un tricou al lui Diego Maradona, purtat la Cupa Mondială din 1986, a fost vândut cu 9,3 milioane de dolari. În septembrie 2022, un tricou al lui Michael Jordan, de la Chicago Bulls, purtat la ultimul său triumf în NBA, în 1998, a fost achiziţionat prin licitaţie cu 10.1 milioane de dolari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.