Comisia antidoping a FIFA nu a judecat niciun caz de dopaj de la turneele organizate în 2023, potrivit unui raport publicat joi de forul mondial, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Turneele din raportul FIFA au inclus Cupa Mondială feminină, Cupa Mondială Under-20 şi Cupa Mondială a Cluburilor, cu peste 2.600 de eşantioane colectate din cadrul acestor competiţii.

"În 2023, programul antidoping s-a concentrat în principal pe Cupa Mondială feminină, care a înregistrat o creştere fără precedent a numărului de teste efectuate pentru fiecare echipă participantă, cu cele 860 de teste efectuate în competiţie şi în afara competiţiei", se arată în raport.

Raportul a precizat că o probă prelevată la turneul organizat în comun de Australia şi Noua Zeelandă a avut un rezultat analitic anormal, dar că acesta a fost "justificat de o scutire pentru uz terapeutic".

Un eşantion de la Cupa Mondială U-20 masculină din Argentina a indicat un rezultat atipic pentru testosteron, dar testele şi analizele ulterioare nu au confirmat rezultatul, a adăugat raportul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.