Jucătorul francez de tenis Constant Lestienne, locul 164 mondial, a fost suspendat şapte luni de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) pentru că a pariat pe 220 de meciuri, informează L'Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jucătorul de 24 de ani a recunoscut că a pariat pe 220 de meciuri între februarie 2012 şi iunie 2015 şi va trebui să plătească şi o amendă de 10.000 de dolari. 

Suspendarea ar putea fi redusă la jumătate dacă nu recidivează şi amenda împărţită în două dacă va colabora cu unitatea de integritate a tenisului (TIU), creată pentru a lupta împotriva corupţiei. ITF a precizat că Lestienne nu a pariat pe niciun meci în care era implicat. 

În iunie, Lestienne a primit un wild card pentru Roland Garros ca urmare a rezultatelor sale şi a progreselor din ultimele luni, dar invitaţia i-a fost retrasă. 

Organizatorii au precizat atunci că este vorba de o încălcare minoră, care nu îl împiedică pe sportiv să joace pe durata investigaţiei, dar au hotărât retragerea wild card-ului pentru a arăta că au toleranţă zero în privinţa încălcării eticii în sport.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.