Un înotător australian de 99 de ani a stabilit un record mondial în proba de 50 de metri liber, la categoria de vârstă 100-104 ani, coborând sub un minut, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

George Corones a fost cronometrat în 56 de secunde şi 12 sutimi, la o competiţie din Queensland, timp superior cu peste 20 de secunde celei mai bune peformanţe anterioare, stabilită în 2009, de canadianul Jaring Timmerman (1:16.92).

Corones se încadrează în categoria de vârstă la care a concurat, deoarece va împlini 100 de ani în aprilie.

Înotătorul originar din Brisbane a mai coborât o dată sub un minut pe această distanţă (57.11), în urmă cu câteva zile, dar timpul său nu a fost omologat, deoarece nu exista un sistem automat de cronometraj.

Organizatorii Jocurilor Commonwealth-ului, care au loc la Queensland, au decis să-i ofere o şansă lui Corones de a bate recordul la 50 de metri şi au pus la punct o cursă care să respecte toate regulile FINA. George Corones a concurat singur, pe culoarul al patrulea al bazinului şi a reuşit o perfomanţă mai bună.

"Am înotat exemplar, bine echilibrat... şi am fost pregătit să lovesc (marginea bazinului) la final foarte tare cu mâna. Secretul a fost să o iau progresiv, ridicând câte puţin ritmul pe parcurs", a declarat recordmenul pentru BBC.

Corones obişnuia să înoate şi în tinereţe, dar a început să o facă din ce în ce mai serios după ce a împlinit 80 de ani, pentru a se menţine în formă. El înoată de trei ori pe săptămână şi merge şi la sala de fitness.

Următorul obiectiv al lui George Corones este doborârea recordului la 100 de metri (3:23.10). El va încerca acest lucru sâmbătă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.