Un bărbat a fost arestat, sub suspiciunea de omor prin imprudenţă, în urma decesului jucătorului de hochei pe gheaţă Adam Johnson, survenit luna trecută, a anunţat, marţi, Poliţia din South Yorkshire într-un comunicat, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Johnson a murit după ce a suferit o tăietură la nivelul gâtului, în timp ce juca pentru Nottingham Panthers împotriva celor de la Sheffield Steelers, în Anglia, pe 28 octombrie.

Un raport al medicului legist din Sheffield a constatat că tânărul în vârstă de 29 de ani "a suferit o rană incizată la nivelul gâtului cauzată de patina unui alt jucător" şi a murit ulterior la spital în urma rănii.

"Ancheta noastră a fost lansată imediat după această tragedie şi de atunci am desfăşurat anchete extinse pentru a pune cap la cap evenimentele care au dus la pierderea lui Adam în aceste circumstanţe fără precedent", a declarat inspectorul-şef Becs Horsfall, într-un comunicat al Poliţiei.

”Am vorbit cu experţi foarte specializaţi în domeniul lor pentru a ne ajuta în anchetele noastre şi continuăm să lucrăm îndeaproape cu Departamentul de sănătate şi siguranţă din cadrul consiliului oraşului Sheffield, care sprijină ancheta noastră în curs", a adăugat el.

Comunicatul poliţiei a adăugat că bărbatul reţinut rămâne în arest, dar nu oferă detalii despre implicarea acestuia în accidentul suferit de sportiv. 

În urma morţii lui Johnson, pe care Panthers a descris-o într-o declaraţie din 29 octombrie ca fiind un "accident ciudat", s-a pus din ce în ce mai mult accentul pe siguranţa jucătorilor de hochei pe gheaţă, în special pe faptul dacă ar trebui să poarte protecţie.

"Moartea lui Adam a provocat unde de şoc în multe comunităţi, de la locuitorii noştri locali aici, în Sheffield, până la fanii hocheiului pe gheaţă din întreaga lume", a declarat Horsfall.

Născut în Hibbing, Minnesota, Johnson şi-a început cariera profesionistă în Liga americană de hochei, înainte de a progresa în Liga naţională de hochei (NHL).

El a jucat în 13 meciuri în doi ani pentru Pittsburgh Penguins şi a jucat, de asemenea, în Suedia şi Germania înainte de a se alătura echipei Panthers pentru sezonul 2023-2024.

Într-un necrolog online, familia lui Johnson şi-a amintit de el ca fiind o persoană "grijulie, răbdătoare şi cu adevărat autentică", care "a avut plăcere în lucrurile mici, de zi cu zi".

Membri ai comunităţii de hochei pe gheaţă din întreaga lume i-au adus un omagiu atacantului, inclusiv în oraşul Nottingham, unde fanii au depus flori în faţa Motorpoint Arena.

Poliţia a declarat marţi că ofiţerii sprijină familia lui Johnson, în timp ce ancheta privind moartea sa rămâne deschisă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.