Mai multe persoane au fost reţinute în Argentina, în cadrul unei anchete privind o reţea de pedofilie, care recruta adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani de la echipele de juniori ale clubului Independiente Buenos Aires, unul dintre cele mai prestigioase din statul sud-american, informează lequipe.fr, care citează Le Monde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre persoanele reţinute se numără arbitrul asistent de primă ligă Martin Bustos, considerat a fi şeful reţelei. El a fost acuzat de corupere de minori şi expulzat din fotbal de federaţia argentiniană de fotbal (AFA).

Intermediar în acest caz ar fi fost un jucător de 19 ani. Fotbalistul a fost dat afară de club, dar este cercetat în libertate, deoarece anchetatorii bănuiesc că şi el ar fi fost victimă a pedofililor.

Procurorul Maria Soledad Garibaldi a anunţat extinderea anchetei în acest caz.

"Sunt convinsă că sunt şi alte cazuri şi că reţeaua nu acţiona numai la Independiente. Este posibil ca ei să fi operat şi la alte cluburi, dar şi în fotbalul amator", a spus procurorul, citat de Reuters.

Conducerea grupării Independiente a sesizat poliţia în acest caz, după ce un adolescent a vorbit psihologului clubului despre reţea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.