Campionatul Mondial de gimnastică de la Montreal s-a încheiat duminică, atunci când au avut loc ultimele cinci finale pe aparate, fiind acordate 15 medalii. Marian Drăgulescu, singurul finalist al României la aparate, s-a clasat pe locul 4 la sărituri, iar delegaţia tricoloră a încheiat astfel fără vreo distincţie după şase ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ultimele cinci finale pe aparate, de duminică, au avut următorii medaliaţi:

Masculin

Sărituri: Kenzo Shirai (medalie de aur, Japonia, 14.900), Igor Radivilov (argint, Ucraina, 14.899) şi Hansol Kim (bronz, Coreea de Sud, 14.766);

Paralele: Jingyuan Zou (China, 15.900), Oleg Verniaiev (Ucraina, 15.833), David Belyavskiy (Rusia, 15.266);

Bară fixă: Tin Srbici (Croaţia,14.433), Epke Zonderland (Olanda, 14.233), Bart Deurloo (Olanda, 14.200).

Feminin

Bârnă: Pauline Schaefer (Germania, 13.533), Morgan Hurd (SUA, 13.400), Tabea Alt (Germania, 13.300);

Sol: Mai Murakami (Japonia, 14.233), Jade Carey (SUA, 14.200), Claudia Fragapane (Marea Britanie, 13.933).

Vanessa Ferrari (Italia) s-a accidentat grav la glezna stângă chiar la prima linie de la sol, ea nereuşind să se mai ridice şi având nevoie de intervenţia de urgenţă a echipajului medical, care a transportat-o pe braţe până la un scaun cu rotile.

Marian Drăgulescu, singurul reprezentant al României în finalele pe aparate s-a clasat pe locul 4 la sărituri (14.716).

Ioana Crişan s-a clasat pe locul 23 la individual-compus, unde a participat din postura de a doua rezervă în urma accidentării a două gimnaste din lista de 24 calificate, în timp ce Cătălina Ponor a ratat finalele la bârnă şi sol, iar Larisa Iordache nici măcat nu a concurat, ea suferind o ruptură de tendon ahilian înaintea calificărilor.

Delegaţia României a încheiat astfel fără medalie la un Campionat Mondial după şase ani, ultima dată în această situaţie aflându-se la CM din 2011 (Tokyo).  

Nadia Comăneci a fost ambasadorul evenimentului şi a înmânat medaliile de aur la individual-compus feminin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.