UEFA a anunţat, joi, distribuţia banilor pentru echipele participante în Liga Europa. Formaţiile Astra Giurgiu, Dinamo şi CSU Craiova vor primi câte 235.000 de euro după ce au fost eliminate în turul al treilea preliminar al competiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru accederea în faza grupelor, fiecare echipă va primi 2,6 milioane de euro. Victoria în faza grupelor este 360.000 de euro, iar rezultatul de egalitate 120.000 de euro. Câştigătoarele grupelor vor primi câte 600.000 de euro, iar ocupantele locurilor secunde, 300.000 de euro.

Câştigătoarea Ligii Europa poate ajunge la un premiu de 15,7 milioane de euro, fără "market-pool". În total, pentru premii la această competiţie. UEFA va aloca 400 de milioane de euro.

Campioana României, FC Viitorul, evoluează în play-off-ul preliminariilor Ligii Europa, cu FC Salzburg. Dacă nu va trece de formaţia austriacă, echipa lui Gheorghe Hagi va primi suma de 245.000 de euro. Pentru că a început traseul european în Liga Campionilor şi a fost eliminată în turul al treilea preliminar, FC Viitorul va mai încasa 660.000 de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.