FUSSBALLLIEBE, mingea oficială a Euro 2024, care va fi folosită în timpul turneului final, a fost prezentată miercuri de UEFA şi adidas, în cadrul unui eveniment special organizat în faţa Olympiastadion din Berlin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Designul mingii este inspirat de bucuria fotbalului şi de energia turneului şi va dispune de tehnologia adidas Connected Ball pentru prima dată la un turneu UEFA EURO.

În germană, FUSSBALLLIEBE înseamnă "dragostea pentru fotbal" şi mingea dispune de tehnologia adidas Connected Ball pentru prima dată la un turneu UEFA EURO - oferind o perspectivă fără precedent asupra fiecărui element al mişcării mingii şi contribuind la procesul de luare a deciziilor de asistenţă video a arbitrilor UEFA. Învelişul exterior al mingii este susţinut de CTR-CORE, care este proiectat pentru acurateţe şi consistenţă, susţinând un joc rapid şi precis cu o formă şi o retenţie maximă a aerului.

"Campionatul European reprezintă vârful competiţiilor echipelor naţionale din Europa şi ne angajăm să ne asigurăm că fiecare aspect, de la locaţii până la echipamente, respectă cele mai înalte standarde de calitate şi performanţă. Suntem, ca întotdeauna, încrezători că FUSSBALLLIEBE de la Adidas va marca un alt pas înainte în dedicarea noastră comună pentru excelenţă”, a declarat Zvonimir Boban, director tehnic al UEFA.

Designul FUSSBALLLIEBE reprezintă mişcarea mingii şi energia jocului prin formele proeminente ale aripilor negre, accentuate cu margini, curbe şi puncte colorate. Utilizarea culorilor îndrăzneţe de roşu, albastru, verde şi portocaliu celebrează atât vitalitatea pe care naţiunile concurente o aduc la turneu, cât şi simplitatea pură a fotbalului care atrage atât de multă dragoste din partea fanilor din întreaga lume. Pe minge apar ilustraţii ale fiecărui stadion al turneului, alături de numele fiecărui oraş gazdă.

Pe lângă utilizarea poliesterului reciclat şi a cernelii pe bază de apă, FUSSBALLLIEBE este fabricată din mai multe materiale bio-sustenabile decât orice altă minge de meci oficială adidas anterioară. Fiecare strat al mingii a fost ajustat pentru a include materiale precum fibre de porumb, trestie de zahăr, pulpă de lemn şi cauciuc.

Fiecare oraş gazdă va primi 900 de mingi suplimentare pentru a le dona la nivel local şcolilor, cluburilor de fotbal şi altor iniţiative.

Mingea oficială de meci FUSSBALLLIEBE poate fi achiziţionată începând de astăzi în magazinele adidas şi în magazinele selecţionate, precum şi online pe adidas.com, 1% din vânzările nete fiind donate către Common Goal. Common Goal este un proiect caritabil creat de streetfootballworld şi Juan Mata pentru a contribui la organizaţiile caritabile de fotbal de mare impact din întreaga lume care folosesc sportul ca instrument pentru a aborda problemele sociale şi este partener al Fundaţiei UEFA pentru copii.

UEFA EURO 2024 va avea loc în perioada 14 iunie - 14 iulie 2024, în zece oraşe gazdă din Germania: Berlin, Köln, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Leipzig, München şi Stuttgart.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.