Comitetul Executiv UEFA a decis, joi, plata imediată a sumelor ce revin drept contribuţie pentru cluburile ce au furnizat jucători echipelor naţionale în preliminariile Euro-2020. Decizia vine în contextul crizei actuale şi a dificultăţilor financiare pe care le au multe cluburi din Europa, notează frf.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Plăţile programate iniţial după play-off-urile Euro-2020 vor fi efectuate în avans, în speranţa că vor ajuta cluburile cu situaţii dificile în pandemie.

Un total de 676 cluburi europene, din toate cele 55 de asociaţii naţionale, vor primi în avans o sumă totală de 70 milioane euro.

Iată cum se vor repartiza cei 70 de milioane euro:

50 milioane euro vor merge către cluburile care au furnizat jucători celor 39 de echipe naţionale neimplicate în play-off-urile pentru Euro-2020, participante în preliminariile Euro-2020 şi Liga Naţiunilor

17.7 milioane euro merg către cluburile care au furnizat jucători celor 16 echipe naţionale implicate în play-off-urile pentru Euro-2020. În această categorie intră şi România.

2.7 milioane euro vor ajunge la cluburile care au furnizat jucători celor 16 echipe naţionale implicate în play-off-urile pentru Euro-2020, tocmai pentru participarea la play-off, dar aceste plăţi vor fi făcute după disputarea partidelor din toamnă. În această categorie intră şi România.

În total, 676 de cluburi europene vor beneficia de aceste sume, fiecare club primind între 3.200 euro şi 630.000 euro, anunţă UEFA.

Pe lângă cei 70 de milioane de euro alocaţi cluburilor ce au furnizat jucători în preliminariile Euro-2020 şi Liga Naţiunilor, un total de 130 milioane euro vor fi distribuiţi cluburilor ce furnizează jucători la turneul final Euro-2020. 

Lista completă a cluburilor şi sumele aferente fiecăruia vor fi publicate de UEFA după turneul final Euro-2020.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.