UEFA a confirmat, miercuri, primirea unei solicitări din partea Italiei şi a Turciei de a-şi uni candidaturile individuale într-o singură ofertă pentru organizarea Campionatului European din 2032, lăsând Marea Britanie şi Irlanda ca unic candidat pentru turneul din 2028.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Atribuirea celor două turnee necesită în continuare aprobarea Comitetului Executiv în cadrul reuniunii sale de la Nyon din 10 octombrie", a precizat forul de conducere al fotbalului european, într-un comunicat.

O candidatură comună pentru organizarea Euro 2028 a fost depusă de Anglia, Irlanda de Nord, Irlanda, Scoţia şi Ţara Galilor. Candidatura pentru Euro 2028 este fără concurenţă, după ce Turcia s-a retras din cursă şi pentru a se concentra pe o candidatură comună cu Italia pentru Euro 2032.

"Aşteptăm cu nerăbdare să ne prezentăm candidatura la UEFA la 10 octombrie. Sunt vremuri interesante şi avem o propunere foarte convingătoare pentru Euro 2028 pentru UEFA", a declarat Federaţia Irlandeză de Fotbal.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.