Campioana României la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, a învins miercuri, în Grecia, formaţia elenă Peristeri BC, scor 84-74 (39-40), în semifinalele turneului preliminar al Basketball Champions League.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalii marcatori ai partidei au fost Stewart 17 puncte, pentru U BT Cluj, respectiv Moreira 18, pentru Peristeri, gazda turneului.  

În primul meci din cadrul turneului elen, campioana României a învins formaţia finlandeză Vilpas Vikings, scor 106-97.

Tot miercuri, Fribourg Olympic - KK Split, scor 76-67, în cealaltă semifinală a turneului, astfel că în finală, pentru un singur loc calificant în grupele BCL, se vor duela echipele Fribourg Olympic şi U BT Cluj. Meciul va avea loc vineri.

U BT Cluj participă pentru a patra oară în preliminariile BCL, începând din 2016, însă nu a trecut niciodată în faza grupelor. La turneul din Grecia din acest an, campioana României nu beneficiază de aportul a trei jucători de bază, accidentaţi, adică Brandon Brown, Giordan Watson şi Nandor Kuti.

O singură echipă românească a ajuns în grupele BCL, CSM Oradea, în stagiunea 2016-2017, însă fără a trece mai departe.

După încheierea preliminariilor BCL din acest sezon, în plan intern, pentru U BT Cluj urmează Supercupa României, cu CSO Voluntari, în 22 septembrie, Cupa României (primul tur, între 24-28 septembrie), iar Liga Naţională va debuta în 2 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.