Campioana României la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, a învins marţi, pe teren propriu, în faţa a 10.000 de fani, formaţia germană MHP Riesen Ludwigsburg, scor 76-73 (37-34), în primul meci din trei programate în sferturile de finală ale Basketball Champions League. Cu acest prilej, a fost stabilit un record de audienţă în sportul de sală din România, după ce tot la baschet, în septembrie 2017, se întregistrau 9.121 spectatori la România - Ungaria, tot în BT Arena.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalii marcatori ai partidei au fost Richard 14 puncte, Bircevici 13, Guzman 12, Brown 12, pentru U BT Cluj, respectiv Radebaugh 16, Simon 14, pentru oaspeţi.

Toate biletele puse în vânzare pentru acest meci au fost vândute, iar fanii au creat în BT Arena o atmosferă de senzaţie. A fost pentru prima dată când o echipă de club din baschetul românesc a avut parte de o asistenţă atât de numeroasă, cele 10.000 de locuri reprezentând şi capacitatea maximă a BT Arena din Cluj-Napoca. Precedentul record s-a stabilit tot în BT Arena, la meciul naţionalelor România - Ungaria, de la EuroBasket 2017, când, în 5 septembrie, au asistat 9.121 spectatori.

FOTO: Facebook/Adrian Popa
FOTO: Facebook/Adrian Popa

Fanii U BT Cluj şi galeria au impresionat încă din minutele 5-6 ale partidei, când jumătate din sală a afişat drapelul naţional prin cartoane roşii, galbene, albastre imense, care au fost amplasate anterior pe scaune, iar cealaltă jumătate cartoane alb-negre, culorile formaţiei clujene.

Pentru meciul de marţi seară nu a fost trecut pe foaia oficială la Ludwigswburg şi Eduard Roschnafsky, fiul lui Bruno Roschnafsky, fostul pivot al naţionalei României şi al echipei Universitatea Cluj. La cei 19 ani, Eduard, care a început baschetul la Cluj-Napoca şi acum are şi cetăţenie germană, este sub contract cu formaţia MHP Riesen Ludwigsburg pentru trei sezoane, începând din vara anului trecut.

Gazdele au încheiat doar primul sfert în avantaj, iar apoi au cedat treptat supremaţia. Meciul nu a fost lipsit de proteste la adresa arbitrajului, inclusiv din partea băncii U BT Cluj, care a reclamat o decizie pro-Ludwisburg în minutul 34, iar arbitrii l-au penalizat rapid pe antrenorul Mihai Silvăşan cu ”tehnic”. U BT Cluj şi-a luat revanşa în faţa celor 10.000 de fani în ultimele trei minute, când a refăcut deficitul şi a obţinut o victorie extrem de preţioasă în cursa pentru Final Four.

Campioana României are avantajul terenului propriu în tripla cu echipa germană, astfel că a jucat primul meci în BT Arena în 5 aprilie, urmat de deplasarea din 13 aprilie, iar un eventual meci decisiv va fi din nou acasă, în 19 aprilie.

Câştigătoarea confruntării U BT Cluj - MHP Riesen Ludwigsburg va întâlni învingătoarea din disputa iberică dintre Baxi Manesa - Unicaja Malaga. În celelalte două sferturi se duelează Hapoel Holon - Strasbourg şi Lenovo Tenerife - Tofas Bursa.

Turneul Final Four va avea loc la Bilbao, între 6-8 mai. În 6 mai sunt programate semifinalele, iar în 8 mai se vor juca finala pentru medalia de bronz şi cea pentru trofeu. Biletele s-au pus în vânzare din 28 martie.

U BT Cluj evoluează în premieră pentru România în sferturile BCL, după ce a început sezonul în preliminarii, la a patra încercare. A câştigat turneul preliminar, la Peristeri, apoi prima fază a grupelor şi cea din Top 16, cu doar două înfrângeri în total şi a atins cea mai bună performanţă a unei echipe masculine româneşti în Basketball Champions League, competiţie aflată la a şasea ediţie.

În 2021, trofeul a fost câştigat de spaniolii de la San Pablo Burgos.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.