Finalele FIBA 3x3 World Tour vor fi găzduite, între 17-19 septembrie, de Bucureşti, într-o locaţie aleasă în premieră: Sala Unirii din Palatul Parlamentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul este organizat de FR Baschet şi Sport Arena Streetball, cu 24 de echipe naţionale la start care vor lupta pentru trei trofee: două la tineret (masculin şi feminin), respectiv cel din circuitul mondial feminin senioare.

Este pentru prima dată când câştigătoarele se vor decide la finalul unui turneu de asemenea anvergură, după ce ediţiile anterioare au avut ca reper clasamentul de la finalul circuitului.

Spectatorii vor avea acces liber, însă cu respectarea protocoalelor sanitare impuse în România şi UE, pe baza normelor FIBA (certificatul digital de vaccinare, test rapid sau PCR negativ, dovada trecerii prin boală, după maximum 90 de zile).

România va avea reprezentare la toate cele trei categorii. La feminin senioare, echipa României le va avea în componenţă pe Bianca Fota, Anca Şipoş, Florina Diaconu Stănici şi Ancuţa Stoenescu.

Este pentru prima oară când Palatul Parlamentului va găzdui o competiţie oficială de baschet. Evenimentul din 17-19 septembrie se va desfăşura sub patronajul COSR şi finanţare şi din partea MTS.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.