Jucătorul grec Stefanos Tsitsipas a aflat despre decesul bunicii sale cu cinci minute înainte de a intra pe teren pentru finala turneului de la Roland Garros.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cu cinci minute înainte de a intra pe teren, foarte iubita mea bunică a pierdut bătălia cu viaţa. O femeie înţeleaptă, a cărei credinţă în viaţă şi disponibilitate de a oferi nu pot fi comparate cu nicio altă fiinţă umană pe care am cunoscut-o vreodată. Este important să avem mai mulţi oameni ca ea în această lume. Pentru că oamenii ca ea te fac să prinzi viaţă. Te fac să visezi. Aş vrea să spun că, indiferent de zi, circumstanţă sau situaţie, acest lucru (n.r. - trofeul de finalist) îi este dedicat în întregime ei şi numai ei. Mulţumesc că mi-ai crescut tatăl. Fără el acest lucru nu ar fi fost posibil", a scris Tsitsipas, pe Instagram, potrivit site-ului ATP.

Tsitsipas a pierdut un meci dur de cinci seturi împotriva sârbului Novak Djokovici, numărul 1 mondial. Dar în postarea sa de pe Instagram, grecul a pus înfrângerea în perspectivă: "Viaţa nu este despre a câştiga sau a pierde. Este vorba despre a te bucura de fiecare moment din viaţă, fie că eşti singur sau cu alţii. Este vorba despre a trăi o viaţă plină de semnificaţii, fără mizerie şi abjecţie. Ridicarea trofeelor şi celebrarea victoriilor este ceva, dar nu totul".

Sârbul Novak Djokovici, liderul ATP, a câştigat, duminică, pentru a doua oară turneul de la Roland Garros. Acesta este al 19-lea său trofeu de grand slam.

Djokovici l-a învins în finală pe grecul Stefanos Tsitsipas, numărul 5 mondial, scor 6-7 (6), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4, în patru ore şi 11 minute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.