Tricouri şi rachete de tenis aparţinând lui Roger Federer au fost vândute la licitaţie pentru aproape 4 milioane de euro. Banii vor merge la Fundaţia Roger Federer, care finanţează proiecte de educaţie pentru copii din Africa şi Elveţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma licitaţiei de la casa Christie's s-au strâns 3,98 milioane de euro, deşi obiectivul anunţat era de a strânge 1,2 milioane de euro.

Lotul cel mai mai important al licitaţiei online - format din trei rachete folosite pe iarba londoneză la Wimbledon în 2019 - a fost vândut cu 162.500 de lire sterline, adică de 23 de ori mai mut dect estimarea de 7.000 - 10.000 de lire sterline.

Licitaţia a avut loc în două etape - una în direct, la 23 iunie, la Londra, şi alta online, în perioada 23 iunie - 14 iulie.

La licitaţie au participat cumpărături din 44 de ţări.

"Sumele sunt incredibile, sunt foarte fericit, banii vor merge la Fundaţia Roger Federer. Mă bucur că am decis cu Mirka să păstrez unele obiecte folosite pe teren. Suntem onoraţi să vedem că decizia noastră va face diferenţa pentru atâţia copii", a declarat Federer.


 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.