Casa Sotheby’s a anunţat, miercuri, că tricoul purtat de Diego Maradona în meciul în care a marcat cu “Mâna lui Dumnezeu” a fost vândut în schimbul unei sume record de 7.142.500 de lire sterline (9.284.536 dolari).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Tricoul purtat de Diego Maradona pentru “Mâna lui Dumnezeu” şi “Golul Secolului” la Cupa Mondială din 1986 tocmai ce a fost vândut online în schimbul sumei de 7.142.500 de lire sterline / 9.284.536 dolari – ceea ce reprezintă un nou record la licitaţie pentru orice obiect legat de sport”, a precizat Sotheby’s.

Precedentul record, de 5,6 milioane de dolari, a fost stabilit în 2019 la vânzarea unui tricou purtat de legenda baseballului Babe Ruth în anii 1920.

Tricoul lui Maradona a fost scos la licitaţie în data de 20 aprilie. Până miercuri, se înregistrase o singură ofertă, de aproximativ 5 milioane de dolari. Însă în ultimele minute ale licitaţiei situaţia s-a schimbat şi au apărut mai multe oferte, până s-a ajuns la suma de 9,28 milioane de dolari.

Identitatea cumpărătorului nu a fost dezvăluită.

Tricoul i-a aparţinut fostului mijlocaş al Angliei Steve Hodge, care l-a primit la schimb cu al său, după meci, de la Maradona, după victoria Argentinei, cu scorul de 2-0. Hodge este jucătorul care a respins greşit mingea, înălţând-o, la faza în care Maradona a marcat cu mâna.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.