Fanul clubului Crystal Palace care l-a insultat pe atacantul sud-coreean al lui Tottenham, Song Heung-Min, în luna mai a acestui an, a primit miercuri interdicţie de a mai intra pe stadioanele din Anglia în următorii trei ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ziua de 6 mai a acestui an, Tottenham a jucat pe teren propriu cu echipa Crystal Palace. În minutul 89, atacantul sud-coreean al formaţiei gazdă, Son Heung-Min, a fost înlocuit, iar unul din suporterii echipei adverse, Robert Garland (44 de ani), a făcut gesturi rasiste, insultându-l pe Son.

Suporterul lui Crystal Palace a fost găsit de poliţie, iar Garland a pledat vinovat în luna august în faţa judecătorilor de la Highbury Magistrates Court, alegându-se cu o amendă de 1.384 lire sterline şi cu o pedeapsă de 60 de ore lucrate în folosul comunităţii. În luna noiembrie, procurorii au reuşit însă să obţină şi o suspendare a lui Robert Garland, care nu va putea intra pe nici un stadion de fotbal din ţară, timp de trei ani.

„Acest caz arată că infracţiunile motivate de ură nu vor fi tolerate în fotbal. Acţiunile lui Garland au fost pe bună dreptate condamnate pe reţelele de socializare şi îndemnăm toţi fanii să raporteze în continuare orice comportament discriminatoriu faţă de jucători sau fani la poliţie sau stewarzi, astfel încât să putem aduce astfel de cazuri în faţa justiţiei”, a declarat pentru presă procurorul Kevin Christie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.