Tragerea la sorţi a programului play-off-ului şi play-out-ului din Liga a II-a va avea loc, luni, de la ora 11.00, la Casa Fotbalului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipele FC U Craiova, Dunărea Călăraşi, CS Mioveni, FC Rapid, Csikszereda şi ASU Poli Timişoara au obţinut calificarea în play-off-ul Ligii a II-a, după meciurile etapei a XXI-a, ultima a sezonului regulat.

Primele şase clasate îşi vor disputa locurile de promovare într-un play-off în care partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formaţie. La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 şi 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 şi 7 din play-out-ul Ligii 1.

Procedura de stabilire a programului de disputare a play-off-ului se va face pe baza Tabelei Berger pentru şase echipe, numărul corespunzător fiecărei echipe fiind stabilit prin tragere la sorţi. Extragerea se va face în ordinea clasării la finalul sezonului regular.

Echipele din play-out-ul ediţiei 2020-2021 a Ligii 2 vor fi împărţite în două grupe a câte şapte echipe. Astfel, echipele vor fi împărţite în cele două grupe, în conformitate cu locul ocupat la finalul sezonului regular, după cum urmează:

  • Grupa A: locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18, 19
  • Grupa B: locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17, 20

În cadrul play-out-ului, în fiecare grupă se va disputa un singur joc între participante, rezultând astfel şase meciuri pentru fiecare formaţie. La finalul play-out-ului, vor retrograda locurile 6 şi 7, iar cele două formaţii de pe locul 5 în cele două grupe vor juca un baraj în dublă manşă pentru menţinerea în Liga 2.

Procedura de stabilire a programului de disputare a play-out-ului se va face pe baza Tabelei Berger pentru opt echipe, numărul corespunzător fiecărei echipe fiind stabilit prin tragere la sorţi. În urne se vor introduce bile cu numere doar de la 1 la 7, prin eliminarea bilei cu numărul 8 fiind posibilă asigurarea unui număr de meciuri egale în deplasare şi acasă (câte trei din fiecare) pentru cele şapte participante în fiecare grupă. Extragerea se va face în ordinea clasării la finalul sezonului regular.

Atât în play-off, cât şi în play-out, echipele vor intra cu punctajul acumulat la finalul sezonului regular.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.