În pofida creşterii cifrei de afaceri, clubul englez Tottenham, la care este legitimat Radu Drăguşin, a anunţat miercuri că a început discuţii cu "potenţiali noi investitori" în vederea unei majorări de capital, relatează L'Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tottenham a făcut miercuri o serie de anunţuri financiare. Într-un lung comunicat de presă, clubul din nordul Londrei a dezvăluit mai întâi că în sezonul 2022-2023 cifra sa de afaceri a crescut cu 24%, ajungând la 549,6 milioane de lire sterline (aproximativ 641 milioane de euro), faţă de 444 milioane de lire sterline (aproximativ 518 milioane de euro) în 2022.

Aceasta este partea pozitivă, a explicat preşedintele clubului, Daniel Levy. "Cifra noastră de afaceri a depăşit pentru prima dată o jumătate de miliard de lire sterline".

Datorii de aproximativ 790 de milioane de euro

Spurs a precizat şi că a înregistrat pierderi de 86,8 milioane de lire sterline (aproximativ 101 milioane de euro), cheltuielile crescând cu 21%, până la 487,9 milioane de lire sterline (aproximativ 569 milioane de euro), în principal din cauza creşterii diferitelor costuri. Ca urmare, datoria netă a clubului la 30 iunie 2022 a crescut la 677,4 milioane de lire sterline (aproximativ 790 milioane de euro).

În acest context, Tottenham a anunţat că are nevoie de o "creştere semnificativă a capitalului propriu" pentru a investi în echipele sale şi pentru a întreprinde viitoare proiecte de investiţii.

"Consiliul de administraţie şi consilierii săi, Rothschild & Co, sunt în discuţii cu potenţiali investitori", a declarat Levy.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.