Toshiro Muto, preşedintele Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a admis într-o declaraţie de presă că sunt probleme la nivel mondial legate de epidemia de coronavirus, dar a declarat că Japonia respectă graficul de pregătire pentru competiţia olimpică şi a dat asigurări că guvernul va luă măsuri pentru siguranţa celor care vor participă la JO, între 24 iulie şi 9 august, informează cosr.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul vicepreşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) Dick Pound, acum membru CIO pentru Canada, a lansat o opinie personală, potrivit căreia Jocurile Olimpice ar putea fi anulate din cauza extinderii epidemiei de Covid -19.

Referitor la sportivii români, săptămâna această o parte dintre ei şi-au întrerupt cantonamentele de pregătire din Italia şi s-au întors acasă. Au venit deja loturile de canoe şi box, iar canotajul urmează să sosească.

Sandu Pop, secretarul general al Federaţiei Române de Canotaj, a informat azi Comitetul Executiv al COSR că zona în care sunt cantonaţi românii nu a fost afectată de epidemie şi că s-a luat această hotărâre tocmai pentru siguranţă sportivilor şi antrenorilor, pentru a evită o eventuală carantină în Italia.

"Suntem atenţi şi la curent cu tot ce se întâmplă la loturile olimpice ale României. Păstrăm normalitatea şi starea de inceredere în rândul sportivilor şi antrenorilor care se pregătesc pentru Jocurile Olimpice, dar şi pentru cei care încă luptă pentru calificare. Suntem conectaţi la hotărârile Comitetului Olimpic Internaţional şi vom informă lumea sportului despre deciziile oficiale pentru  continuarea pregătirii în vederea participări la JO", a declarat Mihai Covaliu, preşedintele COSR. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.