Antrenorul naţionalei de handbal feminin a României, Tomas Ryde, a declarat, miercuri seară, că elevele sale au obţinut o victorie încântătoare în meciul cu Norvegia, scor 25-20, în preliminariile Campionatului European din 2016.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am obţinut o victorie încântătoare şi cred că asta s-a întâmplat şi pentru că jucătoarele noastre au fost mai încrezătoare azi. Le felicit pe toate, chiar şi pe fetele care sunt în lotul lărgit dar nu sunt astăzi la Cluj. Apoi focusul maxim este pe turneul preolimpic", a spus Ryde.

Naţionala de handbal feminin a României a învins, miercuri, la Cluj-Napoca, reprezentativa Norvegiei, campioană europeană, mondială şi olimpică en-titre, cu scorul de 25-20 (16-9), în grupa 1 a preliminariilor CE din 2016.

Tricolorele au obţinut victoria împotriva Norvegiei la peste 15 ani de la ultima reuşită similară, care a fost la CE din 2000, competiţie găzduită atunci de România.

Tot miercuri s-a jucat şi meciul dintre Lituania şi Belarus, scor 21-29, astfel că în urma rezultatelor, România este liderul grupei 1, cu 6 puncte, fiind urmată de Norvegia, cu 4, Belarus - 2 şi Lituania - 0.

Meciul retur dintre România şi Norvegia se va disputa duminică, la Stavanger, de la ora 19.00.

După meciul din 13 martie, tricolorele vor pleca spre Danemarca, unde va avea loc turneul preolimpic, iar pe traseu vor face o oprire în Suedia, unde vor disputa un meci amical cu naţionala suedeză, acesta fiind programat în 15 martie.

La turneul preolimpic de la Aarhus, România va juca, în ordine, cu Danemarca (18 martie), cu Uruguay (19 martie) şi cu Muntenegru (20 martie). Primele două clasate se vor califica la Jocurile Olimpice de la Rio.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.