Tom Dempsey, fost jucător al echipei din NFL New Orleans Saints, a încetat din viaţă la vârsta de 73 de ani, după ce a contractat Covid-19, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dempsey, care s-a născut fără degete la piciorul drept, s-a alăturat echipei New Orleans Saints în 1969 şi în noiembrie 1970 a stabilit un record de gol reuşit de la cea mai mare distanţă, la un meci cu Detroit Lions. Recordul lui Dempsey a fost egalat de trei ori, iar în decembrie 2013 a fost doborât de Matt Prater (Denver Broncos).

“Familia New Orleans Saints este profund întristată şi îndurerată în aceste vremuri foarte dificile. Viaţa lui Tom a arătat puterea spiritului uman şi determinarea de a nu permite problemelor să te împiedice să îţi realizezi aspiraţiile”, se arată într-un comunicat al proprietarului New Orleans Saints, Gayle Benson.

Pantoful realizat special pe care Dempsey l-a purtat pe teren este expus în Pro Football Hall of Fame.

Tom Dempsey a jucat şi pentru Philadelphia Eagles, Los Angeles Rams, Houston Oilers şi Buffalo Bills. În 1979, el s-a retras din activitatea de sportiv. În 2012, el a fost diagnosticat cu boala Alzheimer şi cu demenţă.

Dempsey a fost testat pozitiv cu Covid-19 la 25 martie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.