Tiago Mutu, fiul lui Adrian Mutu, a început antrenamentele la Juventus Academy Bucureşti, iar la doar trei ani, loveşte puternic mingea cu piciorul stâng, se arată într-un comunicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Antrenamentele au loc la Sport4Future Arena, cea mai nouă bază sportivă din Capitală, care oferă condiţii Pro de pregătire. Aici, Mutu are un dulap personalizat, cel cu numărul 10, care îi poartă numele.

"Prima dată, Tiago a dat cu piciorul în minge la 11 luni. Sunt foarte bucuros că îi place. Mă întreabă în fiecare zi când mergem la antrenament”, spune selecţionerul U21. 

Deocamdată, la Juventus Academy Bucureşti se fac doar antrenamente individualizate, în grupuri mici. Iar pentru copiii de 3-5 ani, antrenamentele durează 30 de minute. Se fac exerciţii fizice şi tehnice, apoi copiii sunt împărţiţi în echipe de 2 şi joacă pe un teren de zece metri lungime, fără portar.

La ultimul antrenament, Tiago Mutu a făcut echipă cu un băiat de şase ani, Daribay Dinmukhamed. Pentru a prinde curaj, a schimbat înainte câteva pase  cu tatăl său.

"Acum trebuie să se joace, să facă mişcare. Cu pandemia nu prea a avut cum să se joace. Este important să se obişnuiască cu disciplina, cu terenul, să îi placă mingea, s-o simtă. Sper să-i placă acest sport şi să continue”, mai spune Adrian Mutu.

"Mă bucur mult să-l văd pe Tiago şi pe ceilalţi copii care participă la antrenamentele individualizate de la noi. Condiţiile oferite de baza sportivă Sport4Future Arena sunt ceea ce merită orice copil din România care joacă fotbal", a declarat Mihaela Pellegrini, CEO Juventus Academy.

Baza sportivă  are  terenuri cu gazon artificial şi sistem antişoc (un teren de fotbal regulamentar, 100 x 64 m, care se poate transforma în 2-4 terenuri de antrenament pentru copii, două terenuri de fotbal 6+1, 40 x 20 m, acoperite, care au nume celebre, Del Piero şi Platini), teren de tenis cu piciorul, o pistă de atletism, instalaţie de nocturnă, dotate la cele mai înalte standarde, inclusiv cu saună, unde se poate face recuperare după efort.

Dulapurile din vestiare, cu numerele 9 şi 10, au primit numele a doi fotbalişti cu rezonanţă pentru  fotbalul românesc: Ciprian Marica şi Adrian Mutu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.