Islandezul Thorir Hergeirsson, care conduce naţionala Norvegiei, a primit, joi, din partea IHF, titlul de "Antrenorul anului 2015" în handbalul feminin, printre cei cinci nominalizaţi la distincţie numărându-se şi suedezul Tomas Ryde, care pregăteşte reprezentativa României, şi care a ocupat locul 3 în preferinţele fanilor şi ale presei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Thorir Hergeirsson a primit 48,8 la sută din voturile fanilor şi ale presei, care au avut la dispoziţie câteva săptămâni pentru a-şi exprima opţiunile pe site-ul oficial al IHF, forul internaţional de profil. Islandezul care conduce naţionala Norvegiei a mai câştigat acest titlu de trei ori, în 2011, 2012 şi 2014.

Ceilalţi patru nominalizaţi la titlul de ”Antrenorul anului 2015” au fost Henk Groener (Olanda), Dragan Adzici (Muntenegru), Tomas Robert Ryde (România) şi Evgheni Trefilov (Rusia), tehnicianul echipei tricolore ocupând locul 3 în preferenţile votanţilor.

La masculin, titlul similar a revenit tot unui islandez, Dagur Sigurdsson, care conduce naţionala Germaniei.

Ceilalţi nominalizaţi au fost Valero Rivera (Qatar), Claude Onesta (Franţa), Christian Berge (Norvegia) şi Michael Biegler (fost antrenor al Poloniei).

Propunerile au fost făcute de un grup de experţi ai IHF, iar până în 28 martie fanii şi presa din întreaga lume au putut vota pentru a alege cel mai bun antrenor din 2015.

Tomas Ryde a cucerit, în decembrie 2015, cu naţionala României medalia de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca, iar luna trecută a obţinut calificarea la JO de la Rio, după ce tricolorele au câştigat turneul preolimpic de la Aarhus.

Ryde se află la cârma reprezentativei tricolore din primăvara anului trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.