Preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), Thomas Bach, cere reformarea structurii TAS, după ce curtea de arbitraj de la Lausanne a decis să ridice suspendarea pe viaţă dictată de CIO pentru dopaj, în cazul a 28 de sportivi ruşi, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Această decizie este dezamăgitoare şi nu ne aşteptam la aşa ceva", a declarat Bach.

El s-a declarat suprins şi de faptul că motivarea deciziei va fi disponibilă abia la finalul lunii februarie, după desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang (9-25 februarie).

"Am discutat cu preşedintele Consiliului internaţional în materie de arbitraj în sport (n.r. - australianul John Coates, membru CIO) despre nevoia de a reforma structura TAS, pentru o mai bună calitate şi continuitate în ceea ce priveşte jurisprudenţa", adăugat Bach.

El a confirmat faptul că juriştii CIO studiază posibilitatea atacării deciziei TAS la tribunalul federal elveţian, dar nicio acţiune nu va fi intentată decât dacă va avea şanse de reuşită.

În ceea ce priveşte participarea la JO a 13 sportivi ruşi din cei 28, Bach a afirmat că o decizie va fi luată în următoarele 48 de ore.

Tribunal de Arbitraj Sportiv (TAS) a ridicat, joi, suspendarea pe viaţă dictată de Comitetul Internaţional Olimpic în cazul a 28 de sportivi din cei 43 sancţionaţi pentru dopaj, în timpul Jocurilor Olimpcie de la Soci. TAS a considerat că probele în cazul celor 28 de sportivi sunt insuficente.

În cazul celorlaţi sportivi care au făcut apel, TAS i-a găsit vinovaţi de dopaj pe 11, dar le-a redus supendarea, numai pentru ediţia JO de la Pyeongchang, care va începe la 9 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.