Robert Kubica ar putea face un nou pas important, probabil decisiv, pentru revenirea în Formula 1, dacă va impresiona în şedinţa de teste de la Hungaroring, programată săptămâna viitoare. Renault îi oferă lui Kubica o zi de teste, în 2 august, la volanul monopostului RS17, modelul cu care germanul Nico Hulkenberg şi britanicul Jolyon Palmer concurează în acest sezon, iar perfomanţele polonezului vor putea fi comparate cu cele ale altor piloţi din Marele Circ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Renault a anunţat, luni, pe Twitter, piloţii care vor testa în Ungaria, Kubica şi canadianul Nicolas Latifi, clasat în acest moment pe locul 4 în Formula 2. Pilotul de la DAMS, de 22 de ani, este unul a cărui carieră automobilistică este vegheată de Renault. El va fi pe pista circuitului ungar la 3 august. Imaginea care însoţeşte anunţul îi prezintă pe cei doi în echipament oficial Renault.

 

"Primele două zile de teste ne-au permis atât nouă, cât şi lui Robert să strângem o cantitate mare de informaţii. Viitoarea sesiune de teste cu RS17 de la Hungaroring ne va permite să obţinem date precise într-o maşină din acest sezon şi în condiţii reprezentative. După acest test, vom analiza cu atenţie informaţiile colectate pentru a determina în ce condiţii ar fi posibil ca Robert să revină în competiţie în anii următori", a explicat şeful Renault F1, Cyril Abiteboul.

Informaţia privind confirmarea testului lui Kubica a fost preluată imediat de mass-media internaţională. Administratorii contului de Twitter al Renault F1 au comentat în glumă interesul foarte mare privind revenirea polonezului: "Le cerem iertare celorlalte echipe din Formula 1 dacă aveau ceva de anunţat în această dimineaţă." Ironia vizează în special anunţul făcut de McLaren, când Fernando Alonso a plecat să concureze la Indianapolis.

 

În vârstă de 32 de ani, Kubica ar putea "semna" una dintre cele mai spectaculoase reveniri din istoria sportului, după ce a fost nevoit să abandoneze Formula 1, în urma unui grav accident, suferit în februarie 2011, la un raliu.

Primul polonez din istorie care a câştigat o cursă de Formula 1 a efectuat deja cu succes două teste cu un monopost de F1, în lunile iunie şi iulie, dar atunci s-a aflat la volanul unei maşini din 2012. Acum, el are în premieră ocazia să demonstreze pe un monopost din 2017 că este refăcut după accidentul din 2011.

Kubica, considerat la fel de talentat ca Fernando Alonso sau Lewis Hamilton, şi-a început cariera în Formula 1 în 2006, la BMW-Sauber, iar din 2010 a trecut la Renault. În cea mai populară serie automobilistică, polonezul a luat startul de 76 de ori, s-a clasat pe podium de 12 ori şi a câştigat o cursă, Marele Premiu al Canadei, în 2008, an în care a ocupat locul al patrulea în clasamentul general al piloţilor.

Din nefericire, după numai cinci sezoane, la 5 februarie 2011, Kubica a fost implicat într-un grav accident la Raliul Ronde di Andora. El a fost supus la cinci intervenţii chirurgicale, după ce a suferit mai multe fracturi la mâna şi piciorul drepte. O consecinţă a rănilor suferite a fost pierderea funcţiilor motrice ale mâinii drepte. El s-a recuperat treptat, dar nu a mai putut conduce un monopost de Formula 1.

Kubica nu a abandonat cursele şi a concurat în raliuri, câştigând, în 2013, WRC-2. Visul de a concura din nou la volanul unui monopost nu l-a părăsit niciodată. Robert Kubica a testat o maşină GP3, una de Formula E, pe simulator, apoi un monopost Lotus E20, cu acelaşi şasiu folosit de Kimi Raikkonen, când a câştigat ediţia din 2012 a Marelui Premiu al Emiratului Abu Dhabi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.