Procuratura sârbă a stabilit că testele PCR prezentate de Novak Djokovici pentru a participa la Australian Open, la începutul lunii ianuarie, au fost valide, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rezultatele testelor PCR prezentate de numărul 1 mondial Novak Djokovici pentru a obţine o derogare pentru a participa la Australian Open au fost "valide", a precizat, miercuri, procuratura sârbă, în urma unei anchete.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii din Serbia, Zoran Gojkovici, afirmase deja, la mijlocul lunii ianuarie, că testul pozitiv al lui Novak Djokovici, efectuat în luna decembrie, în Serbia este valid.

Liderul ATP a obţinut iniţial o derogare pentru a călători în Australia, datorită acestor teste care certificau că a contractat coronavirusul cu o lună înainte de turneu. Sârbul, care nu era vaccinat, a fost în cele din urmă expulzat, după 10 zile de telenovele judiciare, de către guvernul australian, înainte de începerea turneului, din cauza "riscului pentru sănătate" pe care l-ar putea reprezenta.

Potrivit unui document pe care deţinătorul a 20 de titluri de Grand Slam, din care nouă la Australian Open, l-a oferit autorităţilor australiene, Djokovici a fost testat pozitiv cu coronavirus la 16 decembrie. Un alt test efectuat pe 22 decembrie a fost negativ.

Dar validitatea acestor teste a fost pusă la îndoială de unele instituţii mass-media, printre care BBC şi publicaţia germană Der Spiegel, din cauza seriilor documentelor, respectiv cel din 22 decembrie avea un număr de înregistrare mai mic decât cel din 16 decembrie.

"S-a stabilit printr-o analiză a bazei de date digitale (...) că Novak Djokovici a fost testat de mai multe ori, iar certificatele acestor teste din 16 decembrie şi 22 decembrie 2021 sunt valabile”, a anunţat Parchetul, într-un comunicat de presă, adăugând că aceste verificări au fost efectuate de Ministerul sârb al Sănătăţii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.