Şeful WTA, Steve Simon, a declarat că forul pe care îl conduce face tot ce poate pentru sportivele din Ucraina, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Recent, liderul WTA, poloneza Iga Swiatek, a făcut apel pentru mai multă susţinere pentru jucătoarele din Ucraina, în contextul în care Lesia Ţurenko s-a retras înaintea meciului de la Indian Wells cu belarusa Arina Sabalenka, din cauza unui atac de panică. Ea a menţionat şi că reguli mai stricte şi un leadership mai bun ar fi făcut ca rusoaica Anastasia Potapova să nu poate tricoul echipei Spartak Moscova înaintea unui meci de la Indian Wells.

CITEȘTE ȘI Swiatek cere mai multă susţinere pentru jucătoarele din Ucraina. “Nu ştiu dacă eu aş fi putut concura dacă o bombă ar fi picat în ţara mea sau casa mi-ar fi fost distrusă”

“Noi facem în continuare tot ce putem. Am făcut multe pentru sportivele noastre. Ştiu că în spaţiul public sunt tot felul de opinii. Ceea ce se întâmplă în Ucraina este condamnabil. Nu poţi susţine în niciun fel – şi nici ceea ce face guvernul rus. Am vorbit direct cu Anastasia şi i-am transmis, de asemenea, un avertisment, astfel încât să ştie că acest lucru nu a fost potrivit şi nu cred că vom mai vedea alte cazuri în acest sens”, a menţionat Simon.

De la startul războiului, jucătoarele din Rusia şi Belarus au putut participa la competiţii, însă ca sportive neutre. Anul trecut, sportivii din cele două ţări nu au fost primiţi la Wimbledon, însă în acest an se pare că ei vor putea participa.

„Suntem alături de toată lumea din Ucraina şi cred că niciunul dintre noi nu poate înţelege corect prin ce trec ei. Continuăm să vorbim cu [jucătorii ruşi şi belarusi] şi să ne asigurăm că ei înţeleg sensibilităţile de aici şi că ei concurează ca sportivi neutri. Cred că există o înţelegere puternică în acest sens. Întotdeauna am avut poziţia – şi a fost o poziţie fundamentală a turneului – că fiecărui jucător eligibil ar trebui să i se permită să joace. Şi asta indiferent de deciziile care ar fi putut fi luate de guverne. Am fost consecvenţi în privinţa asta şi vom rămâne consecvenţi. Credem că abordarea neutră este potrivită", a adăugat Simon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.