Tatăl lui Novak Djokovici, Srdjan, a declarat vineri că nu va asista la semifinala fiului său de la Australian Open şi că va urmări meciul “de acasă”. Anunţul a venit în contextul controverselor stârnite de imaginile cu el alături de susţinătorii lui Vladimir Putin, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Sunt aici doar ca să îmi susţin fiul. Nu am avut intenţia de a provoca astfel de titluri de presă sau perturbări. Drept urmare, am ales să văd semifinala de acasă”, a precizat Srdjan Djokovici.

Sârbul a fost fotografiat miercuri seară alături de susţinătorii lui Vladimir Putin, la Australian Open. Patru bărbaţi au fost evacuaţi din Melbourne Park de poliţia din Victoria miercuri seară, după ce au scandat sloganuri pro-ruse şi pro-Vladimir Putin pe treptele Rod Laver Arena în timp ce arborau numeroase steaguri ruseşti, inclusiv unul cu chipul lui Putin pe el. Înainte de evacuarea celor patru susţinători pro-Kremlin, Srdjan Djokovic s-a întâlnit cu fani în afara Rod Laver Arena şi a făcut fotografii cu un spectator purtând o cămaşă cu simbolul „Z” în timp ce ţinea un steag rusesc cu chipul lui Putin. În videoclipul postat de Aussie Cossack pe YouTube, Srdjan Djokovici părea să spună „zivjeli Russiyani”, adică „trăiască cetăţenii ruşi” înainte de a pleca.

După acest incident, premierul Australiei, Anthony Albanese, a reiterat susţinerea pentru Ucraina. Întrebat dacă Srdjan Djokovici ar trebui să fie expulzat, Albanese a răspuns: “Voi spune asta: Australia este alături de poporul ucrainean. Aceasta este poziţia Australiei şi Australia este categorică în ceea ce priveşte susţinerea legislaţiei internaţionale. Nu vrem să vedem nicio susţinere a invaziei ruse în Ucraina”.

Novak Djokovici îl întâlneşte pe americanul Tommy Paul în semifinalele Australian Open.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.