Armata de Eliberare Naţională (ELN) ar urma să îl elibereze marţi pe tatăl jucătorului echipei Liverpool, Luis Diaz, care a fost răpit la 28 octombrie, potrivit unui negociator al Executivului columbian, informează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tatăl şi mama atacantului echipei Liverpool au fost răpiţi în 28 octombrie de la o benzinărie din Barrancas, oraşul natal al familiei, de către bărbaţi înarmaţi pe motociclete. Mama fotbalistului a fost eliberată în aceeaşi zi.

Eliberarea tatălui lui Luis Diaz, care a jucat şi a marcat pentru Liverpool în meciul de duminică cu Luton (1-1), "trebuie să aibă loc astăzi (...), deoarece ultimul obstacol, o desfăşurare de militari care a îngreunat procesul", a fost înlăturat, a declarat marţi Otty Patino, negociatorul şef al guvernului, la Blu Radio.

Luni, şeful grupului de combatere a răpirilor din cadrul forţelor armate, colonelul Giovanni Montanez, a asigurat ELN că trupele implicate în căutarea tatălui fotbalistului s-au "repoziţionat" pentru a facilita eliberarea ostaticului.

ELN anunţase duminică, într-un comunicat de presă, că această prezenţă militară împiedica "executarea rapidă şi în siguranţă a operaţiunii de eliberare" a unui ostatic luat "din greşeală".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.