Potrivit imaginilor difuzate de presa columbiană, tatăl fotbalistului Luis Diaz, de la FC Liverpool, a fost eliberat joi de către răpitorii săi, gherilele Armatei de Eliberare Naţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luis Manuel Diaz şi soţia sa au fost răpiţi pe 28 octombrie, de la o benzinărie din Barrancas, oraşul natal al familiei, de către mai mulţi motociclişti înarmaţi. Mama fotbalistului de la FC Liverpool, Luis Diaz, a fost eliberată în aceeaşi zi.

Mai tîrziu s-a aflat că familia lui Luis Diaz a fost răpită de militanţi ai gherilelor Armatei de Eliberare Naţională (ELN) din Columbia. Au urmat intense negocieri între guvern şi răpitori, iar aceştia au răspuns joi, eliberându-l pe Luis Manuel Diaz, care a aterizat cu un elicopter pe aeroportul Valledupar, din nordul ţării.

Comandantul militar al ELN, Antonio Garcia, a recunoscut sâmbătă că s-a comis o greşeală cu această răpire, care a pus în pericol procesul de negocieri pentru armistiţiu cu guvernul preşedintelui Gustavo Petro, proces început în urmă cu aproape un an, precum şi acordul de încetare bilaterală a focului pentru o perioadă de şase luni, intrat în vigoare la 3 august.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.