Tatăl baschetbalistului Enes Kanter, sportiv care în urmă cu aproape două săptămâni nu a putut intra în România, paşaportul fiindu-i anulat de autorităţile turce, a fost reţinut, vineri, în Turcia, în cadrul unei anchete cu privire la presupuse legături cu Fethullah Gulen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit presei din Turcia, Mehmet Kanter, fost profesor la Facultatea de Medicină la Universitatea Medeniyet, a fost reţinut la Istanbul şi urmează să fie dus la Tekirdag.

În cadrul anchetei procurorilor din Tekirdag s-a dispus reţinerea a 13 suspecţi. 

La 26 mai, procurorii din Istanbul au emis un mandat de arestare a baschetbalistului turc al echipei Oklahoma City Thunder, Enes Kanter, acuzat de "apartenenţă la o organizaţie teroristă".

Kanter, în vârstă de 25 de ani, este un susţinător al lui Fethullah Gulen şi un critic al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, despre care a spus că este un "dictator" şi pe care l-a numit "Hitler-ul secolului nostru".

Baschetbalistul nu a putut intra la 20 mai în România, unde avea programată participarea la mai multe evenimente, din cauză că Turcia i-a anulat paşaportul, invocând vederile sale politice. Kanter a anunţat pe Twitter că a fost oprit de Poliţie pe Aeroportul Otopeni să intre în România.

Enes Kanter a spus, după revenirea în SUA, că primeşte în fiecare zi ameninţări cu moartea, majoritatea pe reţelele de socializare, şi că nu poate ţine legătura cu familia sa, deoarece ar pune-o în pericol. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.