Tribunal de Arbitraj Sportiv (TAS) a ridicat suspendarea pe viaţă dictată de Comitetul Internaţional Olimpic în cazul a 28 de sportivi din cei 43 sancţionaţi pentru dopaj, în timpul Jocurilor Olimpcie de la Soci. TAS a considerat că probele în cazul celor 28 de sportivi sunt insuficente, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sportvii care au câştigat medalii în 2014 şi care se numără printre cei 28 îşi vor primi înapoi distincţiile. Este şi cazul lui Aleksander Legkov (schi fond) şi al lui Alexander Tretiakov (skeleton), medaliaţi cu aur la Soci.

În cazul celorlaţi sportivi care au făcut apel, TAS i-a găsit vinovaţi de dopaj pe 11, dar le-a redus supendarea, numai pentru ediţia JO de la Pyeongchang, care va începe la 9 februarie. Între aceştia se află membrii echipajului rus de bob patru persoane, care nu îşi va recupera aurul de la Soci.

Ridicarea suspendării în cazul celor 28 de sportivi nu înseamnă că vor primi automat dreptul de a participa la competiţia din Coreea de Sud, a precizat CIO. Un comitet al forului olimpic internaţional va studia fiecare caz în parte şi va decide ce sportivi vor putea concura la Pyeongchang.

Autorităţiel ruse au salutat decizia de joi a TAS.

"Suntem foarte fericiţi pentru sportivii noştri", a declarat Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al puerii de la Krmelin, care a adăugat că Moscova va continua să-şi susţină sportivii în instanţe.

Pentru Jocurile Olimpice de la PyeongChang, CIO a acceptat o delegaţie de 169 de sportivi din Rusia, care vor concura sub drapel neutru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.