Două proiecte pilot care vor testa utilizarea tehnologiei inteligente împotriva discrimării şi rasismului au fost lansate la trei cluburi olandeze din prima ligă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trei proiecte sunt în curs de derulare pe stadioanele echipelor Feyenoord Rotterdam. PSV Eindhoven şi PEC Zwolle, un al patrulea proiect urmând să fie lansat anul acesta, a anunţat Federaţia de Fotbal a Ţărilor de Jos (KNVB) într-un comunicat. Până acum, imaginile video disponibile şi înregistrările audio nu au avut succes ca probe care să dovedească discriminarea, a constatat KNVB.

Astfel s-a ajuns la implementarea acestor programe de tehnologie inteligentă, care, spre exemplu, utilizează pe stadionul din Eindhoven camere de supraveghere audio ce pot măsura şi localiza nivelul de entuziasm al suporterilor, dar care graţie inteligenţei artificiale pot detecta, simultan, şi sunete anormale, precum comentariile rasiste. La Zwolle, clubul a ales un program prin care spectatorii intră la meci cu bilete cumpărate online printr-o aplicaţie instalată pe telefonul mobil, aplicaţie care oferă suporterilor şi informaţii în timp real despre condiţiile de securitate din perimetrul stadionului.

Proiectele pilot sunt finanţate de către stat şi vor costa peste un milion de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.