Mijlocaşul formaţiei Şahtior Doneţk, Taras Stepanenko, a explicat pentru site-ul oficial al grupării ucrainene că s-a antrenat cu formaţia rivală Dinamo Kiev doar în zilele în care jucătorii de la FC Voluntari au fost liberi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cert este că mă antrenez în România cu clubul Voluntari. La cererea mea, Mircea Lucescu a vorbit cu Florin Cernat, care acum este directorul sportiv al acestui club, şi am primit permisiunea preşedintelui şi a antrenorului principal să lucrez cu ei. Le mulţumesc mult tuturor pentru asta. Am fost bine primit aici, mă ajută şi mă susţin în toate felurile posibile. Voluntari a jucat sâmbătă un meci important, s-a impus cu 1-0, sunt acum pe locul patru în campionat, iar cu această ocazie antrenorul a dat echipei două zile libere. Am început să mă antrenez de curând şi trebuie să ajung în formă, pentru că Şahtior va pleca în curând în Turcia şi va juca meciuri caritabile. Iar când jucătorilor de la Voluntari li s-a liber, l-am rugat pe Mircea Lucescu să-mi permită să mă antrenez cu Dinamo, pentru că nu voiam să ratez trei zile de pregătire. Lucescu mi-a permis, iar zilele acestea m-am antrenat cu Dinamo până când Voluntari a revenit la antrenamente. Nu pot decât să spun mulţumesc pentru faptul că, aici, ucrainenii se ajută unii pe alţii. Sunt sigur că dacă ar exista o situaţie în care unul dintre jucătorii lui Dinamo ar trebui să se menţină în formă, Şahtior i-ar oferi toate condiţiile în acelaşi mod şi l-ar ajuta. Aceasta este solidaritatea poporului ucrainean şi cred că aceasta este o situaţie complet normală", a declarat Stepanenko.

Reacţia acestuia a venit după ce Dinamo Kiev a anunţat, luni, că Stepanenko se antrenează alături de formaţia pregătită de Mircea Lucescu.

"El se va menţine în formă antrenându-se cu Dinamo Kiev. Clubul nostru nu face diferenţe între jucătorii noştri şi alţii, în special acum, în aceste vremuri dificile ale teribilului război din ţara noastră. Interesele echipei naţionale au fost mereu foarte importante pentru clubul nostru, astfel că Dinamo l-a acceptat cu plăcere pe Taras şi îl va menţine în formă”, a precizat clubul campion, care a adăugat că fotbalistul rivalei nu va evolua şi în meciurile amicale ale formaţiei din Kiev.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.