Juristul CSA Steaua, Florin Talpan, a declarat, luni, că a întocmit notificări către LPF, FRF şi ONRC, prin care le cere acestor instituţii să pună în aplicare decizia Curţii de Apel Bucureşti în litigiul cu gruparea patronată de Gigi Becali, privind numele Steaua, însă comandantul clubului armatei, Cristian Petrea, refuză să le semneze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mâine le duc notificarea şi trebuie să le pună de urgenţă în aplicare. Dacă nu vor, vom informa FIFA şi UEFA şi chiar şi tribunalul sportiv de la Lausanne că FRF nu repespectă propriul regulament. Trimit la Federaţia Română de Fotbal, la Liga Profesionistă de Fotbal, la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Mâine voi face acest lucru, voi notifica aceste entităţi. Sper ca oamenii care sunt în conducerea armatei să dispună măsuri împotriva celor care îmi pun beţe-n roate şi să-mi asigure sprijinul necesar, pentru că prin toate demersurile pe care le-am făcut în 15 ani am demonstrat că sunt o persoană responsabilă, care apără interesele statului român. Nu înţeleg de ce nu am sprijinul conducerii clubului. Comandantul clubului nu le-a semnat. M-am dus la el să-mi semneze aceste notificări şi a avut de obiectat că de ce este reprezentat clubul prin reprezentant convenţional. Dar sunt jurist, sunt reprezentant convenţional când reprezint clubul în instanţă, asta înseamnă reprezentant convenţional. Nu le-a semnat, dar mâine dimineaţă sunt convins că-şi va seama că trebuie să facă lucrul acesta, pentru că este în interesul statului român. Dacă nu-l face, o să cer audienţă la ministru Apărării, pentru că nu mi se pare norma să fiu singur în <războiul> ăsta, să nu am sprijin şi să nu fiu apreciat de cei din minister", a declarat Talpan, la Digi Sport.

Talpan îi cere demisia secretarului general al LPF, Justin Ştefan, pe care îl acuză de incompatibilitate şi de faptul că favorizează clubul lui Becali în faţa celorlalte grupări din Liga I.

"Din punctul meu de vedere, acesta (n.r. - Justin Ştefan) trebuie să-şi dea demisia de onoare sau să fie demis. În poziţia pe care o ocupă trebuie să fie obiectiv, imparţial şi să respecte regulamentul şi statutul. Afirmaţiile sale eronate induc în eroare opinia publică. Se vede clar că ţine cu echipa patronată de George Becali. Este incompatibil cu această funcţie, deoarece el a fost avocatul societăţii comerciale FC Steaua Bucureşti SA, a fost cu mine în instanţă, eu reprezentam Clubul Sportiv al Armatei, iar el reprezenta societatea comercială FC Steaua Bucureşti. Este normal să se antepronunţe, în condiţiile în care a fost administratorul acestei societăţi?", a precizat Talpan, după ce Justin Ştefan a negat faptul că schimbarea numelui FC Steaua ar atrage o retrogradare a echipei, aşa cum cere juristul CSA..

La 21 decembrie, Curtea de Apel Bucureşti i-a interzis omului de afaceri Gigi Becali să mai folosească numele "Steaua" şi "Steaua Bucureşti" în denumirea societăţii comerciale care administrează clubul de fotbal, SC Fotbal Steaua Bucureşti SA, şi în cea a echipei FC Steaua, înscrisă la asociaţiile şi federaţiile sportive (FRF şi LPF).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.