Japonezul Taki Inoue, autoproclamat cel mai slab pilot din istoria Formulei 1, care a fost lovit atât de maşina medicală, cât şi de safety car în carieră, se oferă să-l înlocuiască pe campionul mondial Nico Rosberg la echipa Mercedes, după ce germanul şi-a anunţat retragerea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inoue a răspuns, astfel, unui anunţ amuzant de angajare, publicat de Mercedes, după retragerea lui Rosberg.

"Un post vacant a apărut pentru poziţia de pilot de curse. Ca parte a echipei vei fi responsabil de operarea unei maşini de Formula 1 la evenimente pe pistă, incluzând demonstraţii, teste şi Grand Prix-uri. Te vei motiva cu o puternică dorinţă de succes şi cu un angajament pentru munca în echipă. În mod ideal, trebuie să dovedeşti anumite abilităţi pe pistă, incluzând manevrearea volanului, frânarea şi, mai ales, accelerarea. Deţinerea unei superlicenţe de Formula 1 constituie un avantaj. Candidatul de succes ar trebui să fie un bun comunicator, capabil să ofere <feedback> la setările maşinii, să găsească punctele tari şi punctele slabe la competitorii noştri şi să manifeste răbdare în faţa atenţiei mass media. Cerem ce este mai bun de la oameni şi de aceea oferim un pachet atractiv, care include un bonus generos, asigurare de viaţă, asigurare medicală privată, posibilitatea de a achiziţiona în leasing un automobil Mercedes, sală de gimnastică la locul de muncă şi cantină subvenţionată", a fost anunţul echipei germane.

Japonezul şi-a oferit imediat serviciile, publicându-şi CV-ul pe o reţea de socializare: "Aş dori să aplic pentru postul de pilot de Formula 1 în sezonul 2017.

Cariera în Formula 1

1994 - debut la Marele Premiu al Japoniei la volanul unui monopost Simtek GP. Răsucit monopostul după trei tururi de la start;

1995 - 18 Grand Prix-uri, 0 victorii, 0 puncte, 0 cel mai rapid tur. Lovit de două ori de safety car, un record absolut în istoria F1;

1996 - Părăsit F1 din cauza lipsei unui buget."

Taki Inoue, în vârstă de 53 de ani, a pilotat pentru Simtek şi Footwork la mijlocul anilor '90, fiind angajat după ce şi-a plătit dreptul de a concura în Marele Circ. A luat de 18 ori startul, dar a trecut doar de cinci ori linia de sosire în F1. El a fost protagonistul unor incidente bizare. La Marele Premiu al Principatului Monaco, monopostul în care se afla era tractat pe linia boxelor, când a fost lovit în spate de safety car. La MP al Ungariei, monopostul i-a luat foc şi a încercat să-i ajute pe stewarzi să stingă incendiul, dar a fost lovit de maşina medicală ajunsă la locul incidentului.

În 2013, revista Autosport a făcut o anchetă pentru stabilirea celui mai slab pilot din ultimii 20 de ani, iar Inoue s-a oferit să fie el desemnat. "Nu este nevoie să căutaţi pilotul cel mai slab, eu sunt, Taki Inoue", a declarat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.