Jucătoarea ucraineană Elina Svitolina, locul 4 WTA, a fost învinsă, vineri, cu scorul de 7-5, 6-4, de germana Julia Goerges, locul 37 WTA, în optimile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati. În schimb, Karolina Pliskova. locul 1 WTA, s-a calificat în sferturi, după 6-3, 4-6, 6-0, cu italianca Camila Giorgi, locul 82 WTA. Simona Halep, locul 2 WTA, este singura jucătoare care o poate "detrona" pe sportiva cehă, în funcţie de rezultatele lor următoare la turneul american.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primul "scenariu" prin care Halep poate deveni în premieră numărul 1 mondial este ca ea să ajungă în finală, iar Pliskova să nu se califice în semifinale.

Şi Svitolina avea şanse la locul I dacă ar fi câştigat competiţia de la Cincinnati. Atât Pliskova, cât şi ucraineanca ar fi trebuit să joace joi în optimi, însă meciurile lor au fost amânate o zi din cauza ploii.

Svitolina era pe partea de tablou a Simonei Halep, pe care o putea întâlni din nou, după numai o săptămână, în semifinale. Jucătoarea din Ucraina o învinsese pe Halep în semifinalele Rogers Cup, cu 6-1, 6-1, turneu pe care l-a câştigat.

Pliskova trebuie să joace tot vineri şi meciul din sferturi, cu daneza Caroline Woznacki, locul 5 WTA. Ele se reîntâlnesc după partida disputată în aceeaşi fază a Rogers Cup, când Wozniacki a câştigat cu 7-5, 6-7 (3), 6-4.

La rândul ei, Halep va evolua, sâmbătă (vineri, la Cincinnati), nu înainte de ora 02.00, cu britanica Johanna Konta, locul 7 WTA, în sferturile Western&Southern Open.

Până la ora transmiterii acestei ştiri se cunoaşte o semifinalistă, spaniola Garbine Muguruza, locul 6 WTA, care a întrecut-o, cu 6-2, 5-7, 7-5, pe rusoaica Svetlana Kuzneţova, locul 8 WTA. Muguruza va evolua în penultimul act cu învingătoarea dintre Pliskova şi Wozniacki.

Tot într-un meci amânat din optimi, americanca Sloane Stephens, locul 151 WTA, beneficiară a unui wild card, a învins-o, cu 2-6, 6-3, 6-4, pe rusoaica Ekaterina Makarova, locul 39 WTA.

Partida Stephens - Goerges va stabili cealaltă semifinalistă de pe partea de tablou a Simonei Halep.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.