Kremlinul a calificat drept "politică" decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de a o suspenda pentru patru ani pe patinatoarea Kamila Valieva, testată pozitiv la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Bineînţeles că nu suntem de acord cu această decizie. Din punctul meu de vedere, aceasta este o decizie politică", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, conform AFP.

Kamila Valieva a fost suspendată patru ani, suspendarea fiind considerată în vigoare din 25 decembrie 2021, a anunţat luni Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Sportiva în vârstă de 17 ani, care a fost iniţial scutită de pedeapsă de către agenţia rusă antidoping pe motiv că nu a comis "nicio greşeală sau neglijenţă", a fost acum descalificată retroactiv pentru întreaga perioadă, a adăugat instanţa supremă a lumii sportive.

Rezultatele obţinute de la testul ei vor fi anulate retroactiv. Dar acest lucru nu înseamnă că medalia de aur olimpică pe echipe a Rusiei îi va fi retrasă. În decizia pronunţată luni, TAS a precizat că este de competenţa Federaţiei Internaţionale de Patinaj să decidă dacă retrage sau nu medalia de aur pe echipe a Rusiei. În cazul unei sancţiuni împotriva echipei ruse, Statele Unite ar urma să recupereze medalia de aur de la Jocurile Olimpice din 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.