Cele 45.000 de locuri ale Stadionul Atanasio Girardot din Medellin au fost ocupate în totalitate de suporterii echipei Atletico Nacional, miercuri seară, la ora la care fi trebuit să se dispute manşa I a finalei Cupei Americii de Sud cu Chapecoense, dacă jucătorii formaţiei braziliene nu ar fi fost victimele unui accident aviatic. Fanii au adus un omagiu celor care au pierit în tragedia de luni seară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alte câteva zeci de mii de persoane au umplut străzile din apropierea arenei. Oamenii au adus flori, au aprins lumânări şi au spus rugăciuni. Bannere de mari dimensiuni, cu emblemele celor două cluburi, în alb şi negru, au fost întinse pe cele două jumătăţi ale terenului, în timp ce 71 de porumbei au fost eliberaţi, reprezentând numărul celor decedaţi în accidentul aviatic. O fanfară a interpretat marşuri funebre.

Ministrul brazilian de Externe, Jose Serra, a ţinut un discurs, în care a mulţumit poporului columbian pentru compasiunea arătată.

Manifestări similare au avut loc şi la Chapeco, pe Conde Arena, stadionul de 23.000 de locuri al echipei Chapecoense.

Avionul RJ-85 cu care echipa de fotbal Chapecoense se deplasa în Columbia pentru finala Cupei Americii de Sud cu Atletico Nacional s-a prăbuşit, în noaptea de luni spre marţi, în apropiere de Medellin, după ce pilotul a raportat o problemă de natură electrică. În accident au murit 71 de persoane. Şase persoane care se aflau în avion au supravieţuit: trei fotbalişti, portarul Jackson Ragnar Follmann, fundaşii Helio Hermito Zampier Neto şi Alan Luciano Ruschel, jurnalistul Rafael Henzel, însoţitoarea de bord Jimena Suarez şi tehnicianul de zbor Erwin Tumiri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.