Echipa FC Botoşani a încheiat la egalitate luni, pe teren propriu, scor 2-2, cu formaţia FC Hermannstadt, într-un meci din etapa a opta a Superligii. Ambele echipe au avut câte un jucător eliminat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Botoşani, gazdele au deschis scorul în meciul de debut pe banca moldovenilor pentru Dan Alexa. Jean-Armel Drole a profitat de o gafă a portarului Căbuz, care a încercat să paseze mingea către un coechipier, dar a trimis direct în picioarele atacantului ivorian, care a şi înscris pentru 1-0, în minutul 22. Golul a fost validat după câteva minute de analiză VAR. Sibienii au replicat prin Daniel Paraschiv, care a egalat în minutul 29, şi acest gol având nevoie de validarea VAR, care a durat numai puţin de 7 minute. VAR-ul a intervenit încă odată în minutul 39, la golul lui Gabi Iancu, sibianul marcând cu noroc, însă după trei minute de analiză, VAR a anulat golul pentru un henţ la Iancu. Repriza a fost prelungită de arbitrul Andrei Chivulete cu numai puţin de 14 minute, Hermannstadt reuşind să înscrie, un gol valid de această dată, în minutul 45+11, prin Daniel Paraschiv, care a reuşit dubla. Gazdele au egalat în minutul 53, prin Gabriel David şi au mai avut o şansă uriaşă în minutul 59, când portarul oaspeţilor a oprit balonul pe linia porţii. Botoşani a rămas în zece oameni, după eliminarea lui Drole, din minutul 68, după un fault dur al acestuia la Dragoş Iancu. Până la final nu s-a mai înscris, a mai fost eliminat şi Mino Sota (min. 90+2) şi s-a încheiat 2-2.  Hermannstadt, cu 9 puncte, este pe locul 8. FC Botoşani, cu 4 puncte, ocupă ultima poziţie din clasament.

FC BOTOŞANI: Ducan – Mutombo (Friday 14), Junior Pius, Şeroni, Ţigănaşu – G. David (Cărăuşu 61), V. Dican, Ed. Florescu – N’Goma (Zabou 78), Drole, Pinson (Cioiu 79). ANTRENOR: Dan Alexa

HERMANNSTADT: Căbuz - Butean, Găman, Ionuţ Stoica, Oroian (Medina 74) – A. Jipa (D. Iancu 67), Mino Sota, Baba Alhassan (Murgia 82), S. Balaure (Bărbuţ 82) - G. Iancu (E: Fonseca 67), D. Paraschiv. ANTRENOR: Marius Măldărăşanu

Cartonaşe galbene: Dan Alexa 45+8, E. Florescu 45+10, Zabou 85 / Sota Mino 66

Cartonaşe roşii: Jean-Armel Drole (FC Botoşani) min. 67 / Mino Sota (FC Hermannstadt) min. 90+2

Arbitri: Andrei Chivulete – Andrei Constantinescu, Laszlo-Imre Bucsi – Vlad Băban

Arbitri VAR: Florin Andrei - Stelian Slabu

Observator: Adrian Comănescu

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.