Atacantul Kylian Mbappe (PSG) a fost ales cel mai bun jucător al sezonului în Ligue 1, în ancheta Uniunii Fotbaliştilor Profesionişti din Franţa, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Campion al Franţei cu PSG, golgheterul campionatului, cu 25 de reuşite şi cel mai bun pasator, 17 "decisive", Mbappe, 23 de ani, a mai primit acest trofeu în 2019 şi 2021. În 2020, distincţia nu s-a acordat din cauza pandemiei.

La festivitatea organizată cu acest prilej, Mbappe a declarat că şi-a decis viitorul într-o proporţie foarte mare.

"Vom şti foarte curând, mai e puţin şi se termină. Dacă alegerea mea este făcută? Da, aproape", a spus atacantul. 

Sâmbătă, jucătorul aflat la final de contract cu noua campioană ar putea disputa ultimul meci pentru PSG, cu Metz, pe Parc des Princes, înainte de a pleca probabil la Real Madrid.

Echipa sezonului este Donnarumma (PSG) - Nuno Mendes (PSG), William Saliba (Olympique Marseille), Marquinhos (PSG) - Dimitri Payet (Olympique Marseille), Aurelien Tchouameni (Moanco), Seko Fofana (Lens) - Kylian Mbappe (PSG), Ben Yedder (Monaco), Martin Terrier (Monaco).

Antrenorul sezonului a fost desemnat Bruno Genesio de la Rennes.

Cel mai bun jucător francez care evoluează în străinătate este Karim Benzema (Real Madrid), tot pentru a treia oară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.