Superbet, compania de tech & entertainment cu una dintre cele mai pronunţate ascensiuni remarcate în industria pariurilor sportive din Europa Centrală şi de Est, va fi sponsorul primului eşalon de fotbal feminin din România, începând cu sezonul 2023/2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sezonul care va începe sâmbătă promite să fie mai spectaculos şi competitiv prin implementarea, în premieră, a unui sistem competiţional cu 8 cluburi, iar Superbet îşi asumă rolul de partener al Federaţiei Române de Fotbal, pentru dezvoltarea fotbalului feminin românesc.

Parteneriatul încheiat, vineri, va fi valabil pentru minimum patru sezoane, perioadă în care Superbet va fi şi “naming sponsor” al competiţiei. Astfel, Liga 1 Feminin devine SuperLiga Feminină.

Acordul strategic dintre FRF şi Superbet  va reprezenta mai mult decât un parteneriat de branding. Astfel, Superbet va valorifica avantajul tehnologic al companiei, precum şi capacitatea de a inova în marketing şi comunicare, pentru a creşte profilul competiţional al SuperLigii Feminine, implementând bune practici deprinse din cele mai prolifice competiţii fotbalistice feminine din Europa.

„Odată cu sezonul 2023/2024, fotbalul feminin din România face un pas important pentru creşterea calităţii competiţiilor interne şi mai ales la nivelul primei ligi, odată cu implementarea unui sistem de licenţiere şi a unui nou sistem competiţional. Superbet s-a dovedit de-a lungul timpului un partener de încredere al fotbalului românesc, iar colaborarea noastră în ce priveşte viitoarea Superligă Feminină confirmă şi consolidează paşii pe care i-am făcut în ultimii ani pentru a creşte vizibilitatea, calitatea şi atractivitatea fotbalului feminin românesc. În acelaşi timp, prezenţa  Superbet arată potenţialul enorm din fotbalul feminin, potenţial pe care sunt încrezător că-l putem valorifica împreună”, a declarat Răzvan Burleanu, preşedinte Federaţia Română de Fotbal.

„Este momentul ideal ca fotbalul feminin să aibă o voce mai puternică. Privim acest parteneriat ca un demers de incluziune, precum şi o dovadă de respect pentru munca depusă şi pasiunea de care dau dovadă jucătoarele din SuperLiga Feminină. Alături de FRF intenţionăm să creştem profilul competiţional al diviziei de elită a fotbalului feminin din România, pentru a atrage mai mulţi iubitori de sport către acest campionat şi a oferi oportunitatea unor noi generaţii de fete să îşi îndeplinească visul de a juca fotbal profesionist”, a precizat Andrei Stan, Manager Sponsorizări şi Evenimente, Superbet.

În urma implementării, pentru prima dată în istorie, a sistemului de licenţiere, 8 echipe se vor duela pentru titlul de campioană a României, totul într-un cadru profesionist, beneficiind de o infrastructură corelată cu spectacolul pe care îl promite noul sezon.

Echipele care vor concura în sezonul 2023/2024 sunt: ACS Banat Girls Reşiţa, ACS Ladies Târgu Mureş, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, AS FC Universitatea Cluj, CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud, CSM Alexandria, Farul Constanţa şi Politehnica Timişoara.

Cele 8 echipe participante în competiţie vor juca tur-retur, rezultând un total de 14 meciuri.

La finalul returului, primele 4 echipe clasate se vor califica în play-off, iar următoarele 4 clasate se vor califica în play-out.

Atât meciurile din play-off, cât şi cele din play-out se vor disputa în sistem tur-retur, de câte 2 ori, rezultând 12 meciuri.

În total, se vor disputa 26 partide în sezonul 2023/2024.

Acordul încheiat între FRF şi Superbet vine la scurt timp după încheierea Campionatului Mondial de Fotbal Feminin, competiţie care a realizat, în acest an, cele mai bune audienţe din istoria existenţei sale. FIFA Women’s World Cup a fost câştigat de Spania, care în finală a învins, la limită, selecţionata Angliei.

Printre starurile fotbalului feminin mondial, găsim jucătoare care sunt apreciate de zeci de milioane de fani, precum Jenni Hermoso, Samantha Kerr, Alexia Putellas sau Lena Oberdorf.

La nivel naţional, cele mai urmărite campionate de fotbal feminin din lume sunt în Anglia, Statele Unite ale Americii, Spania, Germania, Japonia, Franţa şi Australia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.