Şahistul român Richard Rapport a remizat cu vicecampionul mondial, rusul Ian Nepomniachtchi, în prima zi a Superbet Chess Classic România, de la Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Richard Rapport (locul 13 mondial) este unul dintre cei doi reprezentanţi ai României la competiţie, alături de Bogdan Deac, care a remizat cu Fabiano Caruana.

Deschidere primei zile competiţionale, sâmbătă, s-a făcut printr-o primă mutare simbolică, între Marele Maestru Garry Kasparov, prezent la evenimentul de la Bucureşti, şi ambasadorul Superbet, Mihai Leu, primul campion mondial la box profesionist din România.

În celelalte meciuri de sâmbătă, campionul mondial Ding Liren şi Maxime Vachier-Lagrave au remizat, la fel ca şi Jan-Krzysztof Duda şi Anish Giri. În schimb, Wesley So a obţinut victoria în întâlnirea cu Alireza Firouzja.

Programul rundei a II-a, de duminică:

Maxime Vachier-Lagrave - Wesley So

Anish Giri - Alireza Firouzja

Richard Rapport - Jan-Krzysztof Dud

Bogdan Deac  - Ian Nepomniachtchi

Ding Liren - Fabiano Caruana

Prima mutare va fi făcută, duminică, de către Gheorghe Craioveanu, fost jucător român de fotbal.

Competiţia de şah clasic de la Bucureşti, Superbet Chess Classic România 2023, este prima din cele cinci etape ale circuitului internaţional Grand Chess Tour 2023. Şahiştii (10 dintre cei mai mari GM din lume, printre care şi campionul mondial şi doi dintre cei mai valoroşi şahişti ai României, la acest moment) joacă în sistem turneu (fiecare cu fiecare) şi obţin puncte. Câştigătorul etapei va fi anunţat la finalul turneului, pe baza punctelor acumulate. Premiile competiţiei de la Bucureşti ajung la 350.000 dolari. Premiile întregului circuit ajung la 1,4 milioane de dolari. În premieră, ediţia de anul acesta va avea şi un fond de premii bonus, în valoare de 175.000 de dolari, care vor fi acordate primilor trei clasaţi la finalul întregii competiţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.