Marius Şumudică, antrenorul Astrei, a folosit o scenă din filmul "B.D. în alertă" pentru a-l ironiza pe directorul sportiv al FC Steaua, Mihai Stoica, după ce oficialul rivalei a lăsat să se înţeleagă că jucătorul echipei ASA Târgu Mureş Ivan Gonzalez l-a faultat intenţionat pe Denis Alibec în careu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihai Stoica a postat un mesaj pe Facebook, în timpul meciului ASA Târgu Mureş - Astra Giurgiu, scor 1-4, în care lasă să se înţeleagă că Ivan Gonzalez a provocat intenţionat un penalti în favoarea oaspeţilor. 

"Să-i explice cineva lui Ivan Gonzalez că nu trebuia să-şi dea silinţa să facă penalti. Pentru asta erau Colţescu şi Haţegan", a scris Stoica. El a continuat după marcarea golului al doilea de către Astra: "S-a chinuit băiatul şi la golul 2".

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Rugat la Dolce Sport să comenteze aceste postări, Şumudică a spus: "Nu vreau să-i răspund domnului MM Stoica. Este prea mare pentru noi şi pentru fotbalul românesc încât să-i răspund eu. Dacă dânsul a considerat aşa, pot să-i spun un lucru, îi aduc aminte de un simplu refren, care mie mi-a plăcut foarte mult în BD: Fă-te om, fă-te om, alungă lucrul necurat!"

Antrenorul Astrei face o trimitere, astfel, la o scenă din filmul "B.D. în alertă", în care cele trei personaje negative, Patraulea, Gogu Steriade şi Trandafir, îi cântă, în momentul eliberării din închisoare, comandantului penitenciarului o compoziţie a lor, cu refrenul: "Fă-te om, fă-te om, alungă-ţi gândul necinstit...", dedicată celor care i-au readus pe drumul ce bun.

Mihai Stoica a fost eliberat condiţionat din închisoare la 15 februarie, după ce a ispăşit o parte din condamnarea în dosarul transferurilor.

Şumudică a mai declarat că echipa lui nu a fost ajutată în acest campionat cum au fost "altele". "Noi am jucat un fotbal plăcut ochiului, faţă de alte echipe care mai sunt ajutate de un autogol, de un penalti, câteodată, de o preluare ca la volei, a la Dumănoiu, pe vremuri", a spus el.

Tehnicianul doreşte ca Astra să sărbătorească titlul de campioană etapa viitoare, când primeşte vizita echipei Dinamo, în penultima etapă a sezonului. Totodată, el l-a ironizat şi pe antrenorul FC Steaua, Laurenţiu Reghecampf.

"Mai avem un punct, sperăm să-l facem cât mai repede, la meciul cu Dinamo şi să primim laudele, meritele noastre să fie încununate şi să ne bucurăm în faţa propriilor suporteri. Sperăm să vină oamenii din Giurgiu, pe lângă familiile noastre, pentru că aceşti băieţi merită pentru modul în care au condus acest campionat, 27 de etape pe primul loc. Ni s-au şi înjumătăţit punctele, iar în play-off suntem echipa care a marcat cele mai multe,goluri, care a câştigat cele mai multe puncte şi eu nu cred că cineva poate să conteste. Am venit pregătit să îi arăt domnului Reghecampf, care a spus că nu au Anticârcel şi le dau şi metoda cum pot să-şi procure.... Acesta este plicul, foarte ieftin, plicul cu care mama mea a reuşit să sape grădina. Sunt foarte bucuros că cu un asftel de plic am reuşit, suntem foarte aproape... De fapt suntem matematic în Champions League. Dacă vom fi de pe locul 1 bine, dacă vom fi de pe locul 2 iar bine. Sper să mai luăm un punct. Le-am transmis jucătorilor că îi iubesc, că le mulţumesc pentru tot, că sunt câştigătorii acestui campionat.  Le-am sus că au câştigat două campionate, pe cel regulat şi play-off-ul detaşat", a afirmat Şumudică, arătând plicul de Anticârcel.

Întrebat de suspiciunile dinaintea acestui meci, conform cărora unii jucători de la ASA s-ar da la o parte, Şumudică a spus: "Păi, Marius Constantin cât a jucat? Săracu, a vrut să intre, să ajute şi s-a accidentat. A greşit Marius Constantin la vreun gol? Dacă şi astăzi există suspiciuni, suntem nişte oameni bolnavi."

Pentru antrenorul Astrei Giurgiu câştigarea campionatului echivalează cu o primă de cinci milioane de euro: "Eu, ce primă să primesc? Prima la dreapta, prima la stânga... Păi de unde să iau atâţia bani? Dacă mi-ar da mie două milioane (n.r. - de euro, cât se vehiculează că ar primi Reghecampf dacă Steaua ajunge în grupele Ligii Campionilor) am fi în insolvenţă. Nu ne putem permite. Pentru mine, cea mai mare bucurie e dacă voi reuşi să câştig campionatul cu Astra Giurgiu. Contează cât cinci milioane de euro, nu cât două miliane de euro", a conchis el.

Formaţia Astra Giurgiu, liderul Ligii I, a învins, luni seară, în deplasare, cu scorul de 4-1, echipa ASA Târgu Mureş, în etapa a opta a play-off-ului, şi mai are nevoie de un singur punct în ultimele două runde pentru a câştiga titlul.

Golurile au fost marcate de Gorobsov ’85 pentru gazde şi Găman '29 (penalti), Teixeira ’49, Alibec ’77 şi Florea ‘87 pentru Astra. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.