Echipa feminină a SUA a câştigat, joi, după executarea loviturilor de departajare, finala turneului olimpic de hochei pe gheaţă, disputată cu reprezentativa Canadei, la Pyeongchang. Americancele reintră în posesia titlului tot după o finală cu Canada şi după 20 de ani, de la JO de la Nagano din 1998, prima ediţie olimpică la care s-a desfăşurat turneul feminin de hochei pe gheaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De atunci, SUA a pierdut trei finale, toate în faţa Canadei, şi a luat o medalie de bronz, în 2006, la Torino, ediţie la care tot canadiencele s-au impus.

Joi, SUA a avut 1-0 după prima repirză, Canada a întors la 2-1 în repriza secundă, dar americancele au egalat cu mai puţin de şapte minute înainte de finalul jocului, în repriza a treia. 

Jocelyne Lamoureux-Davidson a marcat la loviturile de departajare (scor 3-2) golul care a adus aurul olimpic echipei SUA după 20 de ani.

Medaliile de bronz le-au revenit finlandezelor, care au învins, cu 3-2, echipa sportivelor din Rusia, în finala mică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.