Directorul tehnic al FRF, MIhai Soichiţă, consideră un avantaj că România va întâlni trei echipe nordice în grupa de calificare la Euro-2020. "Trebuie să ştii să sari la cap la un corner, să ştii să ieşi pe centrări, mai uşor să pregăteşti lucrurile astea, decât când să dai de un adversar care te driblează de pe o parte pe alta", a spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vi se pare o mare diferenţă între noi şi Norvegia? Bine că n-am căzut în altă grupă, sunt grupe mai grele decât asta şi mai uşoare. Sunt echipe cu care poţi oricând juca, să te baţi de la egal la egal. Spania e sigură favorita grupei, celelalte trei echipe se bat între ele, ultimele două nu prea contează. Nu mi se pare că trebuie să facem o tragedie din grupa asta. Mi se pare că poţi să te baţi cu toate echipele, bineînţeles cu Spania e mai greu. Spania e o echipă care în competiţiile majore a fost una dintre favorite. Avem nevoie de timp de studiu, Cosmin are timp de studiu. Am căzut cu echipe de la extremităţile continentului, sunt stiluri diferite. Pare un avantaj prima oară că trebuie să te adaptezi la stilul nordic, întâlnim trei echipe nordice, iar Spania e cu totul altceva. E mult mai greu să joci cu echipe din sud, imprevizibile, avem probleme cu jucătorii tehnici, cu viteză. Parcă cu ăilalţi ne-am bătut întodeauna de-a lungul istoriei noastre. Ne-am acomodat cu stilul ăsta de joc. Mai greu cu cei care sunt imprevizibili, cu calităţi deosebite din punct de vedere tehnic. Vrei să câştigi, trebuie să ştii să sari la cap la un corner, să ştii să ieşi pe centrări, mai uşor să pregăteşti lucrurile astea, decât când să dai de un adversar care te driblează de pe o parte pe alta", a declarat Stoichiţă, la Digi Sport.

Naţionala României va evolua în grupa F, alături de Spania, Suedia, Norvegia, Insulele Feroe şi Malta, în preliminariile Campionatului European din 2020, conform tragerii la sorţi de duminică, de la Dublin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.