Statele Unite nu au mai avut acces consular la sportiva Brittney Griner de la începutul lunii august, a anunţat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Ned Price, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Price a precizat că SUA încearcă să obţină acces consular în mod regulat la Griner şi la alţi americani încarceraţi în Rusia.

Jucătoarea de baschet Brittney Griner a fost condamnată la nouă ani de închisoare de către un tribunal rus pentru trafic de canabis. Cazul său a căpătat o dimensiune geopolitică în contextul crizei dintre Moscova şi Washington legată de ofensiva rusă din Ucraina.

Guvernul Statelor Unite susţine că Griner a fost reţinută pe nedrept şi a propus să îl ofere la schimb pe Viktor Bout, un traficant de arme rus care ispăşeşte o pedeapsă de 25 de ani de închisoare în Statele Unite, în schimb urmând să intre şi Paul Whelan, care ispăşeşte o pedeapsă de 16 ani de închisoare în Rusia pentru "spionaj".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.