Tenismenul elveţian Stan Wawrinka, locul 13 ATP şi cap de serie numărul 2, a abandonat în turul al doilea al turneului de la Marsilia şi a decis să doneze bonusul de 50.000 de euro primit din partea organizatorilor unor asociaţii nonprofit, informează presa franceză, care citează L'Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În absenţa begianului David Goffin, locul 7 ATP, care s-a retras din cauza unei accidentări, Wawrinka era vedeta turneului francez. Pentru a participa la competiţia de 250 de puncte, una de categorie inferioară, organziatorii i-au oferit un bonus elveţianului, fost numărul 3 mondial, în plus faţă de premiile pe care ar fi urmat să le obţină pe teren.

Însă Stan Wawrinka nu a putut termina meciul din turul secund, în care era direct calificat, abandonând partida cu Ilia Ivaşka din Belarus, la scorul de 4-6, 1-1. Eleveţianul se confruntă cu probleme medicale de mai mult timp şi încearcă să revină la forma din trecut.

Pentru că nu a putut evolua, Stan Wawrinka a decis să doneze cei 50.000 de euro primiţi.

Turneul de la Marsilia a fost câştigat de rusul Karen Hacianov, locul 47 ATP, care l-a întrecut în finală, cu 7-5, 3-6, 7-5, pe francezul Lucas Pouille, locul 16 ATP şi cap de serie numărul 3, după o oră şi 49 de minute de joc. A fost al doilea trofeu al rusului, după cel câştigat în 2016, la Chengdu.

Învingătorul, în vârstă de 21 de ani, a primit 115.150 de euro şi 250 de puncte ATP, urcând pe locul 41 ATP. Pouille va încasa 60.645 de euro şi 150 de puncte ATP, cu care a urcat pe locul 15

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.